Otse põhisisu juurde

Teeme kokkuvõtted augustikuu esimesest nädalast Paide ruumieksperimendis

Hei! 

Räägime teile, meie kallid lugejad kuidas möödus meie töönädal (02.08-05.08). 

See nädal on meil  möödunud  iga päevaselt väga tegusalt- Oleme  mänginud kaarte, oleme õpetanud noortele tasakaaluliikuriga sõitmist,  korvpallis uusi ja huvitavaid mänge, pingpongi,  ning noored on leidnud enda jaoks uue väljanduse asfaldil, kus nad on joonistanud huvitavaid joonistusi. 

Eile (05.08) tuli meile külla end tutvustama Noortevolikogu esimees Lizette Õisma, kes tuvustas meile Noortevolikogu nii rääkis, mis on Noortevolikogu ülesanded ning eesmärgid. Saime teda, et:

 - Nad teevad istungeid iga kuu, et arutada päevakajalisemaid uudiseid 

 - Iga kahe aasta tagant tehakse uued valimised,

 - Noortevolikogus on enamasti 16 liiget. 

- Noortevolikokku saavad kandideerida Paide linna noored, vanuses 14.-26. eluaastat.

- Noortevolikogu on korraldanud põnevaid kohtumisi  ning huvitava kinonädala

- Noortevolikogu juhatusse kuulub esimees ja aseesimees

- Noortevolikogu peamiseks ülesandeks on esindada Paide linna noorte huve, ning aidata ellu viia noortel projektide ideid, kui noored ei soovi kohe kirjutada projekti suurematesse projekti konkurssidesse.

- Noortevolikogu eesmärk on: Esindada noorte huvisid linnas;rääkida kaasa linna noorsootöö korralduslikes küsimustes;tutvustada noortele demokraatia põhimõtteid;julgustada noorte kodanikualgatust ja vabatahtlikku tegevust;kaasata noori linnaelu korraldamist puudutavatesse otsustusprotsessidesse;teha noorte elu läbi erinevate sündmuste mitmekesisemaks.






Ning nädal lõpetati mõnusa tantsuga! 



Karmen, Valeri ja Piret


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Koolivaheaeg koos Paide ANK Noorteaktiiviga

Hei Hei! Täna räägime natuke möödunud nädalast. Eelmine nädal (19.-25.aprill) korraldas Paide Avatud Noortekeskuse Noorteaktiiv aktiivse liikumis nädala. Iga päev oli noortele antud erinevad ülesanded, mida nad pidid jäädvustama ning saatma oma tulemuse Paide ANK Noorteaktiivile. Alustame esmaspäevast.  Esmaspäeval oli ülesandeks minna koos sõbraga matkama, jälgides 2+2 reeglit. Noored pidid jäädvustama oma emotsioonid enne matkama minekut ning peale matka lõpetamist.  Esmaspäevane tsitaat - „Eilset ei ole enam. Homne pole veel tulnud. Meil on vaid tänane päev. Nii, et hakkame pihta.”  Teisipäeval oli ülesandeks panna oma kujutlusvõime tööle. Noored pidid laadima oma telefonisse liikumisäppi ning liikuma linnas ringi nii, et ekraanile tekiks mingi kuju või sõna. Teisipäevane tsitaat -„Loogika võib viia teid punktist A punkti B, aga kujutlusvõime võib viia teid ükskõik kuhu.” - Albert Einstein.  Kolmapäeval toimus õue bingo, kus pidi leidma koha/ese/kujutise pildi pealt. Kolmapäe

Tunnustusüritus "Aasta Sära"

Tere kallis lugeja! On aeg rääkida sulle, kuidas meil läks "Noored on ISE tegijad" projekti meeskonna läbiviidud aastalõpusündmuse korraldamine. "Aasta Sära" on igal aastal korraldatav tunnustusüritus aktiivsematele ja tublimatele noortele, kes on jäänud nii noorsootöötajatele kui ka noortele endale silma. "Aasta Sära" toimus meil sel aastal 22.12. Sündmusele tulid kohale nädal aega varem  kutse saanud noored, keda olid nomineeritud "Aasta Sära 2021" tunnustusüritusele.  Noori esitati tunnustuse saamiseks 15.  Sündmuse ettevalmistused hakkasid noortekas juba mitu nädalat ennem, tehti ühiseid zoomi kõnesid, et ühiselt arutada erinevaid detaile, kuidas üritus välja võiks näha. Ruumi hakati valmis panema nädal aega ennem. Noored lõid kaasa ruumi ettevalmistamises ning toidu valmistamises. Saali tõime ühiselt lauad, panime ilusad punased linad laudadele, koristasime ning panime kuuse üheks detailiks koos kinkide ning valgusega.  Tunnustusürituse päev