Otse põhisisu juurde

Tunnustusüritus "Aasta Sära"




Tere kallis lugeja!

On aeg rääkida sulle, kuidas meil läks "Noored on ISE tegijad" projekti meeskonna läbiviidud aastalõpusündmuse korraldamine. "Aasta Sära" on igal aastal korraldatav tunnustusüritus aktiivsematele ja tublimatele noortele, kes on jäänud nii noorsootöötajatele kui ka noortele endale silma.

"Aasta Sära" toimus meil sel aastal 22.12. Sündmusele tulid kohale nädal aega varem  kutse saanud noored, keda olid nomineeritud "Aasta Sära 2021" tunnustusüritusele.  Noori esitati tunnustuse saamiseks 15. 

Sündmuse ettevalmistused hakkasid noortekas juba mitu nädalat ennem, tehti ühiseid zoomi kõnesid, et ühiselt arutada erinevaid detaile, kuidas üritus välja võiks näha. Ruumi hakati valmis panema nädal aega ennem. Noored lõid kaasa ruumi ettevalmistamises ning toidu valmistamises. Saali tõime ühiselt lauad, panime ilusad punased linad laudadele, koristasime ning panime kuuse üheks detailiks koos kinkide ning valgusega. 

Tunnustusürituse päeval alustasime päeva juba  üsna vara. Tegime viimaseid ettevalmistusi  õhtuks. Kontrollisime, et kõik tänukirjad oleks välja prinditud, saali fotonurk oleks ürituseks valmis, tehnika oleks olemas ja valmis panekuks valmis. Noorte fotonurga juhtus meil äpardus-nali naljaks aga saime fotonurka 3 korda uuesti üles panna, sest päev varem valmis pandud fotonurk oli ööga maha kukkunud. Vahepeal  jõudsime osade noortega  vahelduseks natuke maha istuda ning mõelda  veel viimaseid mõtteid- öelda üksteisele ilusaid mõtteid, ning muidugi mõelda veel ka seda, mida meil on vaja veel teha ja ära lõpetada. Päev varem  tõid noorsootöötajad Piret ja Kristiine  poest vajalikud asjad, mida me tunnustuspäeval  saime panna külalistele lauapeale. Enamus sööke tegime eelmisel õhtul valmis, et oleks tunnustuspäeval veidi lihtsam ja rahulikum. Aitäh tublitele kokkajatele!

Tunnustuspäeval panime viimased kaunistused üles, lõikasime puuvilju, tegime kokteile (mokteile, mida noored olid ühel koolitusel õppinud) ning seejärel hakkasime ennast sättima. Mainime ära, et Roosna-Alliku noored tegid valmis imekauni  fotoseina, mille juures külalised ja meeskond said teha kauneid pilte.

Kätte oligi saabunud õhtu, aeg, mida me kõik pikkisilmi olime oodanud. Õhtut alustas Keitlin Jüristo, kes laulis oma imelise häälega paar  jõululugu.


Seejärel külaliste ette astusid õhtujuhid Valeri ja Karmen, kes lugesid alustuseks ühe luuletuse, mis kõlas nõnda: 

Täht langes ja hangede varju end poetas, 
kes teab, mitut salasoovi see toetas.
Võta jõulust aega märgata teisi ja end, 
on hetkeks vaid nähtav tähelend.
Kui selle hetke sa magasid maha
ja soovid ei kiiresti täituda taha,
siis usu: piisab ka enese suurest tahtest, 
pole vajalik tingida maale uut tähte. 
Kui täht siiski langeb ja hange end poetab,
siis sinu enese tahet ta toetab. 

peale seda tutvustasid õhtujuhid  külalistele tegevusi. Peale seda võttis mikrofoni üle Utoopia, kes esitas oma repertuaarist meile kolm lugu. 

Muidugi anti välja ka "Aasta Sära 2021" auhinnad aktiivsematele ja tublimatele noortele. 

Peale seda algasid seltskonnamängud ja disko. Mängude raames said külalised omavahel paremani tuttavaks. Disko ajal DJ Kenet lasi mõnusaid laule ja teda aitas  Rauno Taluste. Saabus õhtu lõpp, mis tuli noorte arvates liiga kiiresti.  Meeskonnana oleme väga  uhked enda üle, et suutsime sellise ürituse korraldada. Loodame, et järgmine aasta läheb veel paremini ning tuleb midagi uut ja huvitavat. 

Soovime teile  algatusgrupi meeskonnaliikmetena anda natuke ka ülevaadet, mida meie selle projektist saime ning kuidas meie arust üritus möödus: 

Valeri- Aasta Säral oli väga väga tore, kuna sain uue kogemuse.  Õppisin sellest projektist eelkõige hirmudega silmitsi seisma. Kuna olen isiksuselt pigem selline, kellele meeldib  küll tähelepanu, aga suhtlemine on veidi keeruline. Aga tänu projektile sain veel julgemaks suhtlejaks.

Karmen- Minu arust üritus möödus suuremas osas nii, nagu plaanisime. Kuna olin õhtujuhi rollis esimest korda, siis kindlasti on mul veel arenemisruumi ning tean, mida saan järgmine kord paremini teha, kui tuleb selline võimalus õhtujuht olla. Õppisin jällegi meeskonnaga tööd tegema. Õppisin ka seda, et tähtaegadest tuleb alati kinni pidada, sest muidu kõik jääb viimasele minutile ja pole garantiid, et sa jõuad kõike kokkuleppitud ajaks tehtud. Sain samuti kinnitust oma mõttetele, et projekti kirjutamine ja teostamine pole üldse lihtne. Usk edusse on iga projekti juures kõige olulisem tegur. "Edu on võimatu ilma usuta" - William James.

Pirgit- Ma sain tänu sellele projektile palju julgemaks ja leitsin uusi sõpru ja õppisin kuidas üldse projekti tegemine käib ja kuidas korrekseid meile saata.

Keily-Marleen- Põhimõtteliselt õppisin ma seda, et kui midagi teha siis korralikult, mitte üle puusa nii, et teised peaks su tegevusi üle tegema. Üritus läks päris hästi aga ürituse lõpp oli kuidagi väga segane, inimesed lihtsalt kadusid ära kuhugile ja kõik valgus laiali.


(Projekti rahastab  Haridus-ja Noorteamet)

Aitäh lugemast! Häid pühi, kallis lugeja!

Karmen

Kommentaarid

  1. Olen uhke et sae selle mega ägeda üritusega hakkama!
    Suur suur aitäh teistele meeskonna kaaslastele ja muidugi suurem tänu piretile ja kristiinele et nad kaasasid meid sellesse! ❤️❤️

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Teeme kokkuvõtted augustikuu esimesest nädalast Paide ruumieksperimendis

Hei!  Räägime teile, meie kallid lugejad kuidas möödus meie töönädal (02.08-05.08).  See nädal on meil  möödunud  iga päevaselt väga tegusalt- Oleme  mänginud kaarte, oleme õpetanud noortele tasakaaluliikuriga sõitmist,  korvpallis uusi ja huvitavaid mänge, pingpongi,  ning noored on leidnud enda jaoks uue väljanduse asfaldil, kus nad on joonistanud huvitavaid joonistusi.  Eile (05.08) tuli meile külla end tutvustama Noortevolikogu esimees Lizette Õisma, kes tuvustas meile Noortevolikogu nii rääkis, mis on Noortevolikogu ülesanded ning eesmärgid. Saime teda, et:  - Nad teevad istungeid iga kuu, et arutada päevakajalisemaid uudiseid   - Iga kahe aasta tagant tehakse uued valimised,  - Noortevolikogus on enamasti 16 liiget.  - Noortevolikokku saavad kandideerida Paide linna noored, vanuses 14.-26. eluaastat. - Noortevolikogu on korraldanud põnevaid kohtumisi  ning huvitava kinonädala - Noortevolikogu juhatusse kuulub esimees ja aseesimees - Noortevolikogu peamiseks ülesandeks on esindada

Koolivaheaeg koos Paide ANK Noorteaktiiviga

Hei Hei! Täna räägime natuke möödunud nädalast. Eelmine nädal (19.-25.aprill) korraldas Paide Avatud Noortekeskuse Noorteaktiiv aktiivse liikumis nädala. Iga päev oli noortele antud erinevad ülesanded, mida nad pidid jäädvustama ning saatma oma tulemuse Paide ANK Noorteaktiivile. Alustame esmaspäevast.  Esmaspäeval oli ülesandeks minna koos sõbraga matkama, jälgides 2+2 reeglit. Noored pidid jäädvustama oma emotsioonid enne matkama minekut ning peale matka lõpetamist.  Esmaspäevane tsitaat - „Eilset ei ole enam. Homne pole veel tulnud. Meil on vaid tänane päev. Nii, et hakkame pihta.”  Teisipäeval oli ülesandeks panna oma kujutlusvõime tööle. Noored pidid laadima oma telefonisse liikumisäppi ning liikuma linnas ringi nii, et ekraanile tekiks mingi kuju või sõna. Teisipäevane tsitaat -„Loogika võib viia teid punktist A punkti B, aga kujutlusvõime võib viia teid ükskõik kuhu.” - Albert Einstein.  Kolmapäeval toimus õue bingo, kus pidi leidma koha/ese/kujutise pildi pealt. Kolmapäe