Otse põhisisu juurde

MTE- Minu tulevik =Edukas ja ettevõtlik

Noorteprojekt MTE- Minu tulevik= Edukas ja ettevõtlik

Käes on aeg, kus räägime natukene oma projektist- "MTE- Minu tulevik= Edukas ja ettevõtlik"

Meie projekti tabas päris mitu proovikivi, kuid saime vaatamata kõigele sellest koos meeskonnaga võitu, esimeseks proovikiviks oli see, kus pidime tõdema, et liiga vähese noorte regamisega pidime me ürituse veidi edasi lükkama. Seejärel  laialdane Covid-19 levik riigis, mis pani meid mõtlema, et kontaktselt üritust teha ei saa, seega lülitume virtuaalsetele töötubadele ümber. Ning seetõttu, otsustasime meeskonnana, valida ainult ühe kooli, millele me keskendusime. Aga Rõõm on tõdeda, et tehtud me selle inspiratsioonipäeva saime! :)

Mis oli meie projekti eesmärk?

Projekti eesmärk oli julgustada noori otsima vastuseid küsimustele, kuidas leida ja  kujundada ise võimalusi tuleviku planeerimiseks. Noored leidsid projekti ellu kutsumisel,et koolis ei käsitleta seda teemat piisavalt palju. Et probleemile lahendus leida ja täiendada koolis saadavaid teadmisi, käivitus projekt, kuhu kaasasime koostööpartnerid, kes noortele soovitud probleemide lahendamiseks abikäe ulatasid.

Kellega tehti koostööd?

Projekti elluviimiseks  tegime koostööd koos Paide Hillar Hanssoo Põhikooliga, Eesti Töötukassa Järvamaa osakonnaga, Changemakersiga ja noorsootöötajaga. Koostööle aitas kaasa ka Paide Avatud Noortekeskus. Paide Pizzakiosk panustas meie projekti 4 kinkekaardiga,  mis osalejate vahel ära jagati.

Inspiratsioonipäeval 28.ndal jaanuaril toimus, kolm töötuba ning kokku osales  46 noort. 

Millised olid töötoad?

Kolmest töötoast sisult jäid samaks kaks töötuba,“Minu karjäär”. Kellest või millest  sõltub töö tulemuslikkus? Miks on tähtis noore pidev enesetäiendus? Mille juhendajaks oli Eesti töötukassa Järvamaa osakonna esindaja Silja Talviste- neist ühel muutus vaid juhendaja-”Minu ettevõtlikkus=tuleviku ettevõte”, mille juhendajaks oli Changemakeri esindaja Merili Ginter  ning üks muutis nii juhendajat kui ka sisu-,“Heast ideest eduka projektini”. Kuidas leida hea idee? Kuidas leida rahastaja? Kuidas edukalt projekt ellu viia? mille juhendaks oli Paide Avatud Noortekeskuse esindaja Piret Ranne- Kuna projekti töötoa juhendaja oli arvestanud ajaliselt mahukama töötoaga, siis pakkus esialgne juhendaja noorsootöötajale, et tema võiks töötoa läbi viia projekti ideede otsimisest. Seetõttu projekti töötoas rääkisime projektidest kaudselt, milliseid rahastus võimalusi on, ning milliseid projekte on võimalik kirjutada. Noortega koos otsisime uusi ideid uuteks projektideks, mida oleks võimalik koos noortega kirjutada ning ka läbi viia.

Projektis osalemine julgustas noori otsima vastuseid küsimustele, kuidas leida ja kujundada ise võimalusi tuleviku planeerimiseks. Noored soovisid projekti käigus julgustamist, praktilisi teadmisi ja võimalust küsida ja arutleda. Arutelu tulemusena kasvas noortes julgus küsida ning jaada kogemusi. Eduka projekti elluviimine innustas meeskonda uuteks ideedeks ja teostuseks.

Mida õppis meeskond?

Selle projekti kirjutamine andis meeskonnale  uusi kogemusi. Projekti kirjutamine õpetas projekti taotluse kirjutamist, kuidas oma eesmärke õigesti sõnastada, tekkinud probleeme lahendada, uusi partnereid otsida ning õpetas meeskonnatööd. Saime  juurde ka natukene esinemisjulgust ja õppisime, kuidas oma aega paremini planeerida. Jõudime arusaamale, et Tulevikus, kui peaks alustama uue projektiga, siis meeskonnana peaksime paremini läbi mõtlema, kes, mida ja millise ülesande enda peale võtab. Inspiratsioonipäeva  elluviimine andis  meie meeskonnale jällegi uusi kogemusi, sest pidime selle läbi viima Zoomi vahendusel riigis oleva olukorra pärast.

 

Aitäh Kõigile, kes aitasid meie projektile kaasa!

Uute projektideni! 


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Teeme kokkuvõtted augustikuu esimesest nädalast Paide ruumieksperimendis

Hei!  Räägime teile, meie kallid lugejad kuidas möödus meie töönädal (02.08-05.08).  See nädal on meil  möödunud  iga päevaselt väga tegusalt- Oleme  mänginud kaarte, oleme õpetanud noortele tasakaaluliikuriga sõitmist,  korvpallis uusi ja huvitavaid mänge, pingpongi,  ning noored on leidnud enda jaoks uue väljanduse asfaldil, kus nad on joonistanud huvitavaid joonistusi.  Eile (05.08) tuli meile külla end tutvustama Noortevolikogu esimees Lizette Õisma, kes tuvustas meile Noortevolikogu nii rääkis, mis on Noortevolikogu ülesanded ning eesmärgid. Saime teda, et:  - Nad teevad istungeid iga kuu, et arutada päevakajalisemaid uudiseid   - Iga kahe aasta tagant tehakse uued valimised,  - Noortevolikogus on enamasti 16 liiget.  - Noortevolikokku saavad kandideerida Paide linna noored, vanuses 14.-26. eluaastat. - Noortevolikogu on korraldanud põnevaid kohtumisi  ning huvitava kinonädala - Noortevolikogu juhatusse kuulub esimees ja aseesimees - Noortevolikogu peamiseks ülesandeks on esindada

Koolivaheaeg koos Paide ANK Noorteaktiiviga

Hei Hei! Täna räägime natuke möödunud nädalast. Eelmine nädal (19.-25.aprill) korraldas Paide Avatud Noortekeskuse Noorteaktiiv aktiivse liikumis nädala. Iga päev oli noortele antud erinevad ülesanded, mida nad pidid jäädvustama ning saatma oma tulemuse Paide ANK Noorteaktiivile. Alustame esmaspäevast.  Esmaspäeval oli ülesandeks minna koos sõbraga matkama, jälgides 2+2 reeglit. Noored pidid jäädvustama oma emotsioonid enne matkama minekut ning peale matka lõpetamist.  Esmaspäevane tsitaat - „Eilset ei ole enam. Homne pole veel tulnud. Meil on vaid tänane päev. Nii, et hakkame pihta.”  Teisipäeval oli ülesandeks panna oma kujutlusvõime tööle. Noored pidid laadima oma telefonisse liikumisäppi ning liikuma linnas ringi nii, et ekraanile tekiks mingi kuju või sõna. Teisipäevane tsitaat -„Loogika võib viia teid punktist A punkti B, aga kujutlusvõime võib viia teid ükskõik kuhu.” - Albert Einstein.  Kolmapäeval toimus õue bingo, kus pidi leidma koha/ese/kujutise pildi pealt. Kolmapäe

Tunnustusüritus "Aasta Sära"

Tere kallis lugeja! On aeg rääkida sulle, kuidas meil läks "Noored on ISE tegijad" projekti meeskonna läbiviidud aastalõpusündmuse korraldamine. "Aasta Sära" on igal aastal korraldatav tunnustusüritus aktiivsematele ja tublimatele noortele, kes on jäänud nii noorsootöötajatele kui ka noortele endale silma. "Aasta Sära" toimus meil sel aastal 22.12. Sündmusele tulid kohale nädal aega varem  kutse saanud noored, keda olid nomineeritud "Aasta Sära 2021" tunnustusüritusele.  Noori esitati tunnustuse saamiseks 15.  Sündmuse ettevalmistused hakkasid noortekas juba mitu nädalat ennem, tehti ühiseid zoomi kõnesid, et ühiselt arutada erinevaid detaile, kuidas üritus välja võiks näha. Ruumi hakati valmis panema nädal aega ennem. Noored lõid kaasa ruumi ettevalmistamises ning toidu valmistamises. Saali tõime ühiselt lauad, panime ilusad punased linad laudadele, koristasime ning panime kuuse üheks detailiks koos kinkide ning valgusega.  Tunnustusürituse päev